Háztáji gazdálkodás

2019.03.01.-2020,02.29. Az Emberi Erőforrások Minisztérium támogatásával Edelény Egres szegregátum részről 10 hátrányos helyzetű családot vontunk be “Gazdálkodj okosan!” című programba.
A projekt során Folyamatsegítő segítette a programba maradásukat, és motiválusakat. Gazdamentor irányításával, egy 10 órás képzésben vettek részt. A képzés során a gazdálkodás, és az állattenyésztés alap szintjét tanulhatták meg. A képzés végén, tojó tyúkokat, és vetőmag csomagot kaptak a családok, hogy gyakorlatban is elvégezzék amit elméletben megtanultak. A családok jövedelm kiegészítését, hátrányaik csökentését értünk el.
________________________________________________________________________________________________
Az egészséges ételek elengedhetetlenek az egészséges életmód kialakítása szempontjából. A foglalkozás célja, hogy a szakember segítségével a résztvevők képesek legyenek helyes táplálkozás kialakítására, valamint a fenntartható egészséges és környezettudatos háztáji gazdálkodás megtervezésére. Fontos olyan gazdálkodás kialakítása, ahol a termények megfelelő választékban és minőségben tudják kielégíteni a családok igényeit. Mezőgazdász szakember tanácsaival segít családok részére a termények gondozásában, betakarításában és hatékony felhasználásában.
Négy településről (Edelény, Borsodszirák, Ziliz, Balajt) 25 család vesz részt a programban, kerti eszközöket, és vetőmagokat kaptak a családok.

______________________________________________________________________________________________________
Módszertan:
Gazdaprogram módszertan

Szakembereink:
Kocsis Istvánné
Instruktor, általános agrármérnök