Rendezvényeink

Sportnap:

Borsodszirákon sportnap került megrendezésre a foci pályán, ahol egy női foci csapat állt össze egy barátságos foci mérkőzésre. A gyerekeknek sorversenyek, közös zumba, tánc vetélkedők, nőknek súlyemelő bajnokság zajlott.

______________________________________________________________________________________________________
Családi egészségnap:
A résztvevők egészségügyi szűréseken, tájékoztatókon, sport vetélkedőn vehetnek részt. A gyermekek számára játszóházat és különböző sport játékokat biztosítása:
Edelény: A rendezvényt Edelény Város polgármestere Molnár Oszkár nyitotta meg, majd Dánielné Tóth Beáta tájékoztatta a részt vevőket a rendezvény programjairól. Szűrősátrak álltak az érdeklődők rendelkezésére ahol vérnyomást, vércukrot, testtömeget, és súly mérés, majd tanácsadás történt. Közben a színpadon harcművészet, Bari Mária hastánccal, majd Rácz Gabriella aerobik közös mozgással szórakoztatta a részt vevőket. A gyerekek zöldségekből szobrokat, majd aszfalt versenyen vehettek részt.A műsort az edelényi Közösségi Ház zumba csoportja zárta.

—————————————————————————————————————————————
Szakácsi településen is megrendezésre került egészségszűréssel, játszóházzal amit Vári Zsolt festőművész irányított, és vidám zenés műsorral Palika énekes sztár szórakoztatta a résztvevőket. A műsor díszvendége Kozma Blanka volt, aki prevenciós előadásával az egészséges életmódra hívta fel a figyelmet.

______________________________________________________________________________________________________
Szakácsi településen nagyon szegény családok élnek, akiknek nem adatott meg, hogy ajándékot adjanak karácsonyra gyermekeiknek. Megkerestek a  miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium 7. és 10. osztályos tanulói, akik  nagy örömmel készítettek ajándékokat a településen élő szegény családok gyermekei számára. A gyerekek videó üzenetben mondtak köszönetet az ajándékokért:

link:

https://www.youtube.com/watch?v=BqTblN74W_U

videó:

Szakácsi településen adomány osztás

______________________________________________________________________

A Családháló pont “Szeretet a gyermekek szemével” – rajzpályázat keretében beérkezett rajzokat a gyerekek kis karácsonyi műsor keretében az edelényi Szociális Szolgáltató Központ Öregek otthonában az ott élő idős embereknek adták át. 2014. december 19.én.

________________________________________________________________________

A 16 akciónapot 1991 óta világszerte november 25. (a Nemzetközi Nap a Nők Elleni Erőszak Ellen) és december 10. (az Emberi Jogok Nemzetközi Napja) között rendezik meg civil szervezetek és magánszemélyek, hogy felkeltsék a nyilvánosság figyelmét, és tájékoztatást nyújtsanak a nők elleni erőszakról, kifejezzék szolidaritásukat az áldozatok iránt, és nyomást gyakoroljanak a politikusokra a nők elleni erőszak minden formájának megszüntetése érdekében.

Szervezetünk 2014. december 03.án rendezte meg Edelényben a Művelődési Házban.

Szakmai kerekasztal beszélgetés a roma nők elleni erőszakról_beszámoló

___________________________________________________________________

A családháló pont szervezésében “Szeretett a gyermekek szemével” rajzverseny lett meghirdetve. 2014. december 03.

Családháló rajzpályázat

___________________________________________________________________

Tangazdálkodás program keretében a rászorult családok ingyen vetőmagot, és palántákat kaptak, melyet eredményesen tudtak hasznosítani. Kis videó film készült róla, melyet az alábbi linkre kattintva megnézhet:

https://www.youtube.com/watch?v=I77O6H_mP7Q&list=UUilOMSmVwXRsCLcbV5phuzg

_____________________________________________________________________
A térségben működő civil szervezetek partnerségben való együttműködés erősítése érdekében Civil fórumokat szervezünk:

meghivo_civilforum

_______________________________________________________

A térség vállalkozói számára folyamatos tanácsadást, fórumokat szervezünk versenyképességük javítása érdekében:

meghivo_ vállalkozói fórum

_______________________________________________________

Gasztronómia és Sport fesztivál:

Szemléletformálás, egészséges életre való nevelés. Korszerű receptek cseréje, főzés, kóstolás, sok mozgás, szemléletformálás, tanácsadás, főzőverseny és egészséges táplálkozási tanácsadás, családi sportvetélkedők, előadássorozat, orvosi tanácsadás.

____________________________________________________

___________________________________________________